A “Bemutató” fülecske a fejlécen

április 19, 2012 - 10:18 du. Hozzászólások kikapcsolva

Ha emlékeztek, írtam egy e-mailt mindenkinek a témával kapcsolatban. Ez alapján jött létre ez a tartalom.

Véleményeket várok a leírtakkal kapcsolatban!

Előre is köszönöm!

A modellezés egy régi szenvedélye az emberiségnek. Talán egyidős magával az emberrel. Mivel számtalan kategóriája létezik, így mindenki megtalálhatja a számára legérdekesebbet. Az rc modellezés viszonylag egy új modellezési forma, ami meghódított minden modellágazatot. Ennek oka az, hogy az ember maga dönthet a modell felett. Irányíthatja azt, befolyással lehet a viselkedésére.
Sok ember szemében ez játék, de aki megismerkedik a technikai hátterével és az emberekkel, akik elhivatottan művelik ezt a szenvedélyt, az rádöbben, hogy milyen összetett és sokrétű tudást igénylő hobbi.

Egyesületünk vállal rc modell bemutatókat, kiállításokat rendezvényeken, falunapokon, akár földön, vízen, levegőben! A fő modellezési ágazatunk a modellrepülőgépek, de emellett megtalálhatóak az autó és hajó modellek is. A bemutató lebonyolításához megfelelő méretű helyre van szükség és számos biztonsági előírásnak is meg kell felelnie.

A bemutató alapvető feltételei:

• Valamennyi modellező rendezvény, bemutató és edzés esetében rendelkezni kell a terület tulajdonosának vagy kezelőjének engedélyével. A rendezvény helye lehet:
a. saját terület (modellezés céljára épített, bérelt, vagy repülőtéren való tevékenység)
b. közterület (sportszabályok, egyéb kulturális hagyományőrző és sport rendezvényeken végzett tevékenység)
Minden esetben be kell tartani a vonatkozó törvényeket és előírásokat.
• A közterületen tartott modellező rendezvények engedélykötelesek (rendőrség, önkormányzat, tisztiorvos). a saját területen tartott rendezvényt is ajánlatos a rendőrségnek bejelenteni.
• Egyéb rendezvények keretén belül tartott modellező bemutató esetében az engedélynek a modellező bemutatóra is vonatkoznia kell. Az ilyen bemutatón való szerepléshez a tag egyesületének hozzájárulása szükséges.
• A bemutató felelősét a rendező szervezet vezetőjének kell kijelölnie.
• A bemutatót végzőnek MMSZ tagsági igazolvánnyal kell rendelkezni (amely egyben biztosítási igazolvány is), vagy az eseményre rendezői felelősségbiztosítást kell kötni. Mindezek elmulasztásáért a főrendező a felelős.

Forrás: A Magyar Modellező Szövetség hivatalos szabályzata

Természetesen a bemutató színvonala nagyban függ a felhasználható terület méretétől. Számít az időjárás is, hiszen szélben, rossz időben nehézkesen, vagy egyáltalán nem lehet repülni. Minden környezet egyedi és más-más lehetőségeket kínál fel a bemutató lebonyolítására, így tervezni, csak a helyszín pontos ismeretével tudunk.
Amennyiben felkeltettük érdeklődését, kérem, keressen bennünket az „elérhetőség” fül alatt található elérhetőségeinken.

Comments are closed.